Minder stress = Gezonder Leven

Al weten we nog altijd niet waarom dat zo is, wél is intussen goed meetbaar dat minder (mentale, fysieke en emotionele) stress grote positieve gevolgen heeft voor zowel mentale als fysieke gezondheid. Gevolgen die waarschijnlijk (veel) verder rijken dan het verminderen van depressie of vaak verkouden zijn.

 

 “It looks like there is a benefit of positive mental health that goes beyond the fact that you’re not depressed. What that is is still a mystery. But when we understand the set of processes involved, we will have much more insight into how health works.” - Laura Kubzansky, HPSH associate professor of society, human development and health

 

Met het StressLessProject willen Bloomers en BLOOMERSBUSINESS , al voordat de wetenschap dit geheel kan aantonen, bijdragen aan daadwerkelijke (bestendigde) vermindering van stress en daarmee aan een betere gezondheid en kwaliteit van leven.

 

Zo organiseren we, op basis van open inschrijving, 8-weekse trainingen, tweewekelijkse oefenmomenten, management stressreductie trainingen en training in hoe mindful met groepen te werken - Mindful Lesgeven.

 

 

Mindful Lesgeven

Lesgeven of training geven is een complexe, boeiende bezigheid met vele aspecten. Vele docenten, leerkrachten en trainers hebben zeer effectieve vaardigheden geleerd en ontwikkeld, waardoor hun studenten en leerlingen op effectieve wijze informatie ontvangen en hulp bij hun ontwikkeling.

 

Echter, vaak zijn deze super gemotiveerde en vaardige mensen minder vaardig in het omgaan met de stress dat het complexe werkveld van les –of traininggeven is. Ze gaan voorbij aan zichzelf en op termijn vermindert dit hun gezondheid en daarmee hun effectiviteit als docent.

 

 

Effectief trainingprogramma

Het Bloomers en BLOOMERSBUSINESS Mindful Lesgeven programma heeft als solide basis de befaamde 8-weekse Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training, ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn.

 

Het is, zonder regelmatige oefening, onmogelijk aandachtig aanwezig te zijn en daarmee om effectief om te gaan met welke vorm van stress dan ook. Deze training leert je, in groepsverband, en met dagelijkse individuele (thuis) training vaardigheden, technieken en achtergronden van omgaan met stress.

 

 

Trainen met jouw team

Willen jij en je team ook stressbestendig leren lesgeven, zodat je aandachtig aanwezig kunt zijn in het moment en dat wat er is gedurende elk moment van een les ervaren en ervan genieten?  Mail dan voor meer informatie of het aanvragen van een offerte naar jcolijn@bloomersbusiness.com . Bellen kan ook: 06 – 814 819 01

 

 

Meer weten?

Meer weten over de andere trainingen in het StressLessProject? Kijk op deze site onder 'Mindfulness' en zie BLOOMERSBUSINESS .

Op Mindful Bloomers vinden onderwijsprofessionals en professionele trainers een traject speciaal voor hen.

Maatwerk is ook mogelijk. Neem hiervoor contact op met jcolijn@bloomersbusiness.com

Contact

 

+31 6 814 819 01

 

jcolijn@bloomersworld.com