Theater in de Zorg

voorstelling Love Boat, Zandhove
voorstelling Love Boat, Zandhove

 

 

Theater maken met, voor en door mensen met een zorgvraag is in de afgelopen 10 jaar uitgegroeid tot een specialisme van Bloomers.

 

Beleving

Het vraagt een heel andere kijk en aanpak om, samen met een team van professionele zorgverleners, theater met cliënten te maken dan wanneer je dat doet met (semi)professionele spelers. Begrip van de doelgroep en goede begeleiding en ondersteuning zijn hierbij essentieel. Het gaat niet alleen om een mooie voorstelling. De beleving van de cliënten tijdens het hele proces staat centraal. Daarom werkt Bloomers altijd met theaterprofessionals met affiniteit met de doelgroep. Zij werken samen met het zorgteam van de instelling en ondersteunen en waarborgen zo het theatrale proces en product.

 

De mens centraal

Om tot een plezierig proces en een prachtig product te komen met mensen voor wie bijvoorbeeld bewegen of spreken een behoorlijke uitdaging zijn is het belangrijk om de mens centraal te zetten. De mogelijkheden, talenten en creativiteit van ieder mens de ruimte geven in het geheel van de voorstelling die je met zijn allen maakt, dat is het uitgangspunt.  En dat is echt iets anders dan een stuk kiezen en van de spelers verwachten dat ze zich een vaststaande rol eigen maken in een strak omlijnt script. Het vraagt flexibiliteit, inzicht en durf van het hele team.

 

Bloomers Effect

In onze ervaring is hiervoor vanaf het eerste moment professionele ondersteuning essentieel, want elke productie kent pieken en dalen. Dat is precies wat Bloomers zorgteams biedt: de mogelijkheid om door middel van professionele ondersteuning elke speler een beleving te bieden en zo een spetterend geheel te creëren, ongeacht hoe hobbelig de weg is.

 

Bloomers ondersteuning

Wij ondersteunen en begeleiden op de volgende vlakken:

 

·        Theaterproductie coaching - begeleiding van de gehele productie, van planning en budgetering tot script -en rol ontwikkeling, en zonodig ondersteuning (interne) communicatie

      ·        Regie - door een professional met affiniteit en kennis van de doelgroep

      ·        Techniek -licht, geluid en audio-visueel

 

Uiteraard verzorgen we dit geheel op maat.

 

 

 

Meer weten? Neem voor meer informatie, een offerte of het bijwonen van een voorstelling contact met Joyce Colijn - jcolijn@bloomersworld.com of 06 - 814 819 01

 

Contact

 

+31 6 814 819 01

 

jcolijn@bloomersworld.com